Jag är inte vegetarian men denna rätt platsar på min topp 10-lista.
Instruktioner
- Skala potatis, palsternacka och pumpa. Skär pumpan i lagom munsbitar och potatis och palsternacka i något mindre bitar. Koka grönsakerna i en stor kastrull på svag värme tills de är "al dente", c:a 8 minuter. Låt dem rinna av och lägg dem i en stor, djup ugnsform.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme, sikta ner mjölet och värm under ständig omrörning i en minut. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjölken lite i taget. Tillsätt muskot, salt och peppar och häll såsen över grönsakerna.
- Blanda ströbröd och cashewnötter och strö blandningen över grönsakerna. Klicka över smör och grädda i 175-gradig ugn i ca 30 minuter eller tills ytan har fin färg. Garnera med klippt persilja eller krasse.
Publicerat den
25 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar