Läckra kroppisar med en härlig fyllning av kantareller och basilika.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen till en puré. Låt svalna. Skala och hacka löken fint. Blanda potatispuré, lök, vetemjöl och potatismjöl till en jämn smet.
- Fyllning:
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite smör. Hacka svampen och fräs även den i lite smör. Blanda lök och svamp och smaka av med peppar, salt och hackad basilika.
- Forma potatisblandningen till en rulle och dela i bitar. Gör en fördjupning i varje bit forma till en liten skål i handen, lägg i fyllningen, slut ihop till en boll. Bollen ska vara helt tät.
- Lägg kroppkakorna i kokande saltat vatten, låt dem koka 12-15 minuter beroende på storlek. De flyter upp till ytan när de är klara.
- Rårörda lingon:
Blanda lingon och socker, låt stå tills sockret löst sig. Rör om.
- Servera kroppkakorna med rårörda lingon.
Publicerat den
22 februari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar