Efter en god middag smakar det bra med en kaka. Det här är en riktig godbit som smakar ljuvligt med grädde och en kopp te.
Instruktioner
- Skölj citronen noggrant i vatten. Skala av det yttersta, gula skalet och lägg det i en skål. Tillsätt russin och whisky. Låt blandningen stå och dra över natten eller i minst 8 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret med en elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt sockret.
- Separera äggen. Rör ner äggulorna, ett i taget, i sockerblandningen.
- Ta upp och släng citronskalet ur skålen med whisky och russin. Häll sedan whiskyn och russinen i äggsmeten och rör runt.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat skål. Vänd ner äggviteskummet och mjölet i smeten.
- Smöra och mjöla en form, 20x20 cm, och häll ner smeten. Strö till sist över farinsocker eller råsocker.
- Grädda 25 minuter. Den ska precis stelna. Låt kakan vila i formen 5 minuter innan du lägger upp den på ett fat. Låt svalna lite innan du skär den i bitar.
Publicerat den
27 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar