Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskykaka med russin

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Efter en god middag smakar det bra med en kaka. Det här är en riktig godbit som smakar ljuvligt med grädde och en kopp te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj citronen noggrant i vatten. Skala av det yttersta, gula skalet och lägg det i en skål. Tillsätt russin och whisky. Låt blandningen stå och dra över natten eller i minst 8 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smöret med en elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt sockret.
  3. Separera äggen. Rör ner äggulorna, ett i taget, i sockerblandningen.
  4. Ta upp och släng citronskalet ur skålen med whisky och russin. Häll sedan whiskyn och russinen i äggsmeten och rör runt.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en separat skål. Vänd ner äggviteskummet och mjölet i smeten.
  6. Smöra och mjöla en form, 20x20 cm, och häll ner smeten. Strö till sist över farinsocker eller råsocker.
  7. Grädda 25 minuter. Den ska precis stelna. Låt kakan vila i formen 5 minuter innan du lägger upp den på ett fat. Låt svalna lite innan du skär den i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.