Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria baguetter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Helt ok enligt min man som är glutenintolerant sen 10 år tillbaka. Lätta och göra också.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke och tillsätt det fingervarma vattnet. Tillsätt fiberhusk och rör om tills jästen är upplöst. Låt svälla i ca 10 minuter. 2. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter resterande ingredienser. Vispa degen med maskin (jag använder hushållsassistenten) i 5 minuter. Stjälp degen på mjölat (glutenfritt) bakbord.Dela degen till 10-12 bitar. Forma till baugetter lägg på plåt. Låt jäsa övertäckta med plastfilm i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Snitta de färdigjästa bröden med vass kniv och pensla dem med lättvipatägg. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.