De här bullarna är riktigt goda och perfekta för dig som är eller känner någon som är glutenallergiker. Gör en stor sats för de kommer att gå åt snabbt!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Häll i mjölken och lös upp jästen. Blanda ner fiberhusk och låt stå 10 minuter.
- Rör ner smör, kesella, salt, kardemumma och mjöl i jästblandningen.
- Arbeta degen i en matberedare eller hushållsassistent med krokar. Det går även att göra för hand men degen är mycket kletig.
- Gör fyllningen, blanda samman smör, mandelmassa, socker och kanel.
- Fördela degen i kakformar och gör en fördjupning i varje bulle, ta gärna lite mjöl på fingrarna för att degen inte ska fastna.
- Klicka ner fyllningen i fördjupningarna och tryck till den lätt.
- Låt sedan bullarna jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
- Grädda bullarna ca 12 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
Publicerat den
5 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegoda bullar men jag gör 40 istället för 20st, eller så måste man använda jätteformar!! dom blev gigantiska:)