Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria mazariner

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Söta mazariner fyllda med krämig mandelmassa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda majsmjöl, majsstärkelse, fiberhusk, smöret i bitar, ägg, kallt vatten och socker i en matberedare och kör tills det nästan bildas en deg. Ta upp och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar. Tryck ut bitarna i aluminiumformar.
  3. Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Rör i äggen och blanda väl. Fördela smeten i formarna och grädda strax under mitten i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ihop florsocker och vatten och glasera kakorna. Garnera gärna med blåbär och citronmeliss vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.