Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukt tunnbröd

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Bröd som gräddas i stekpanna. Godast färska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölken och värm till fingervarmt.
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  4. Dela degen i 12 bitar. Rulla till runda bullar och kavla ut till tunna kakor, använd gärna kruskavel. Arbeta vid väl mjölat bakbord.
  5. Grädda kakorna en och en i en varm, torr stekpanna. Gräddningstiden är ca 2 minuter på varje sida.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.