- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mycket god och lätt fiskrätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och strimla morot, palsternacka och potatis.
Smöra en ugnsfast form och lägg i rotfrukterna, salta och rör om. Blanda vatten och fiskfond och häll över rotfrukterna. Låt stå i ugnen i ca 15 min.
Dela laxen i fyra bitar om ni köpt en hel bit. Skär ett djupt snitt i varje bit.
Blanda philadelphiaost, dill, pepparrot (valfritt) och citronsaft. Smaka av med peppar.
Lägg laxbitarna på rotfrukterna, med snitten uppåt, lägg ostblandningen rikligt i snitten. Salta fisken. Låt stå ytterligare ca 15 minuter i ugn.
Av rädsla för att rotfrukterna ej ska bli färdiga kan man låta det stå inne i 20-25 minuter sista gången.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
19 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar