Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Philadelphialax på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lätt fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla morot, palsternacka och potatis. Smöra en ugnsfast form och lägg i rotfrukterna, salta och rör om. Blanda vatten och fiskfond och häll över rotfrukterna. Låt stå i ugnen i ca 15 min. Dela laxen i fyra bitar om ni köpt en hel bit. Skär ett djupt snitt i varje bit. Blanda philadelphiaost, dill, pepparrot (valfritt) och citronsaft. Smaka av med peppar. Lägg laxbitarna på rotfrukterna, med snitten uppåt, lägg ostblandningen rikligt i snitten. Salta fisken. Låt stå ytterligare ca 15 minuter i ugn. Av rädsla för att rotfrukterna ej ska bli färdiga kan man låta det stå inne i 20-25 minuter sista gången.
  2. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.