Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svensk pesto

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Varje land borde ju ha sin egen pesto.

Ingredienser

Instruktioner

Rosta solrosfröna i torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med örterna och mixa allt. Riv ner osten och tillsätt rapsolja lite i taget under omrörning tills du får önskad konsistens. Avsluta med att pressa i citron och smaka av med salt och peppar. Servera till pasta, kokt färskpotatis, fisk eller i soppa. Som ensamrätt på buffébordet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.