Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Saftiga, smakrika och glutenfria tunnbröd som kan bakas både i torr stekpanna eller på plåt i ugnen. Kavla dem gärna med en kruskavel så lyfter de sig inte för mycket när de gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i den kalla mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en jämn deg. Låt degen jäsa övertäckt med plast ca 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader om du tänkt grädda bröden i ugnen.
  3. Dela degen i 8 lika stora bitar och rulla dem runda. Kavla ut tunt i lite sojamjöl.
  4. Stek tunnbröden på medelvärme i en torr stekpanna eller grädda dem på plåt mitt i ugnen tills de fått fin färg på båda sidor och känns lätta.
  5. Lägg tunnbröden ovanpå varandra att svalna. Täck dem med en bakduk så torkar de inte.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.