Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vårgryta med fläskfilé och soltorkade tomater

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den franska senapen ger en stark och god smak. Soltorkade tomater, syltlök och persilja sätter också piff på grytan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna skivor. Bryn det i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna (stekpanna med lite högre kanter och lock).
  2. Skölj ur stekpannan med 2 dl vatten och häll det över köttet i traktörpannan. Låt koka upp. Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och senap. Låt sjuda några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar. För egen del behövdes verkligen inte mer salt eller peppar.
  3. Skär tomaterna i strimlor. Strö dem, syltlök och klippt persilja över grytan.
  4. Servera med hemmagjort potatismos och en sallad med tomater och gurka.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • shoesforever 2 juni 2012

    God och snabblagad gryta som passade hela familjen!Tog bort persiljan och la till mera soltorkadetomater och syltlök..blev jättegott

  • Carina 1 januari 2020

    Jättegod gryta klart en femma. Serverade den på Nyår blev väldig uppskattad. Hade i allt som stod i receptet. Serverade extra syltlök till och röd vinbärsgéle.

  • Andreas 29 augusti 2020

    Så god! Lätt en utav mina favoriter!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.