Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mycket goda äppelmuffins med smulpajtopping. Genom att steka äppelklyftorna blir de mjukare, saftigare och fylligare i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ åt sidan.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen och ställ åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned i smeten och rör ihop till en jämn smet.
  5. Ställ ut muffinsformar, gärna i en muffinsform annars på plåt, ta gärna dubbla formar om du inte använder muffinsplåt. Fördela smten i formarna, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.