Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga piroger

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ställ fram en lätt vickning eller bjud hem vännerna efter en kväll ute. Pirogerna med spännande fyllning är färdiga att bara värmas och sedan serveras frasiga och nygräddade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj böngroddarna under rinnande, kallt vatten. Klappa dem torra i en ren handduk och lägg dem kallt i kylskåp.
  2. Ansa och skär champinjoner, purjolök och selleri i fina skivor och fräs dem några minuter i olja. Lägg ner färsen och bryn den lätt.
  3. Tillsätt böngroddarna, späd med soja och sherry och red med maizenamjöl utrört i lite kallt vatten. Krydda med salt, peppar och några droppar tabasco. Låt blandningen kallna.
  4. Låt smördegen tina. Kavla ut den enligt anvisningarna på paketet och skär varje längd i 4 bitar.
  5. Fördela fyllningen på hälften av degbitarna. Pensla kanten med vatten. Täck med resten av degbitarna och tryck ihop kanterna med en gaffel. Lägg pirogerna på en smord plåt och pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda pirogerna i 200 grader, ca 20 minuter, tills de är gyllenbruna. Servera dem varma med en tomatsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.