Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen mandelkräm

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En liten dessert som är svår att tacka nej till. Extra festlig blir den om man serverar den i portionsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda Kesella och Philadelphiaost i mixer eller matberedare eller rör det smidigt i en bunke. Blanda ned äggulorna en i taget och rör om väl mellan varje äggula. Tillsätt socker, bittermandelolja och vaniljsocker. Vispa grädden tjock och blanda ned den i smeten.
  2. Krossa Mariekexen och strö allt utom ca 1 msk i botten på 6 portionsformar. Häll smeten i formarna och strö över resten av kexsmulorna. Täck över formarna och frys dem 6 - 8 timmar.
  3. Låt formarna tina minst 30 minuter före servering. Garnera med färska bär och ev mynta. Servera desserten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.