Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllningar

 
Skriv ut

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? För att se fortsättningen på tårtreceptet se: Kanderade blommor till tårta Hemgjord marsipan Tårtbottnar och Fantastisk tårta med rosor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Äkta Vaniljkräm: Häll mjölken i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både dem och stången i mjölken och låt det koka upp.
  3. Blanda äggulor, socker och maizena och vispa blandningen luftig med en elvisp.
  4. Ta upp vaniljstångens halvor från mjölken. Häll sedan i äggblandningen i mjölken under vispning.
  5. Värm försiktigt upp blandningen medan du fortsätter vispa men det får inte börja koka. Kyl en skål med kallt vatten och torka ur den. När blandningen börjar tjockna så häll över den i den kalla skålen.
  6. Tillsätt smöret under omrörning och kyl sedan krämen i ett isbad eller i kylen
  7. Lägg blåbär, hallon och björnbär i en matberedare och mixa försiktigt tills du får en grov massa. Det ska INTE bli en smoothie av det.
  8. Blanda med lite vaniljkräm, marsankräm eller kanske lite grädde, vad du nu föredrar.
  9. Detta måste läggas på tårtan direkt, alla eventuella bärsafter sugs då upp av tårtbottnarna och går inte till spillo.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.