Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske?
För att se fortsättningen på tårtreceptet se:
Kanderade blommor till tårta
Hemgjord marsipan
Tårtbottnar
och
Fantastisk tårta med rosor
Instruktioner
- Äkta Vaniljkräm:
Häll mjölken i en kastrull.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både dem och stången i mjölken och låt det koka upp.
- Blanda äggulor, socker och maizena och vispa blandningen luftig med en elvisp.
- Ta upp vaniljstångens halvor från mjölken. Häll sedan i äggblandningen i mjölken under vispning.
- Värm försiktigt upp blandningen medan du fortsätter vispa men det får inte börja koka. Kyl en skål med kallt vatten och torka ur den. När blandningen börjar tjockna så häll över den i den kalla skålen.
- Tillsätt smöret under omrörning och kyl sedan krämen i ett isbad eller i kylen
- Lägg blåbär, hallon och björnbär i en matberedare och mixa försiktigt tills du får en grov massa.
Det ska INTE bli en smoothie av det.
- Blanda med lite vaniljkräm, marsankräm eller kanske lite grädde, vad du nu föredrar.
- Detta måste läggas på tårtan direkt, alla eventuella bärsafter sugs då upp av tårtbottnarna och går inte till spillo.
Publicerat den
17 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar