Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri fruktlängd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig och god fruktlängd. Den som vill kan fylla längden med andra frukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet, tillsätt mjölk och honung, låt blandningen bli fingervarm. Häll degspadet över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt fiberhusk, rör och låt svälla i 10 minuter.
  3. Tillsätt salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin eller förhand. Låt den jäsa i ca 30 minuter.
  4. Fyllning. Rör kesella och honung till en smidig smet. Skala och riv äpplet på rivjärnets grova sida. Mät upp russin och solrosfrön.
  5. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl. Kavla ut den till en platta, ca 30x40 cm. Bred kesellasmeten över hela ytan. Strö på äpple, russin och solrosfrön. Rulla ihop degen från långsidan. Lägg den på bakpappersklädd plåt. Täck över och låt jäsa 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och strö över solrosfrön.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
  8. Låt längden svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.