Kladdig och farligt god kaka!
Välj choklad av hög kvalitet och med hög kakaohalt. Då blir kakan allra godast!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta smeten slät. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar. Koka upp och låt massan puttra tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
- Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.
Publicerat den
7 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar