Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri smörgåstårtbotten

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Detta är ett glutensäkert favoritrecept på smörgåstårtbotten . Perfekt att utgå ifrån och sedan är det bara att välja fyllning och form på tårtan, rund eller rektangulär. Receptet är även laktosfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt olja, socker, salt och fiberhusk. Låt svälla 5 minuter, tillsätt mjölmix och arbeta degen väl.
  2. Häll degen i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter, eller en avlång form, ca 1½ liter och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Pensla brödet med vatten och grädda ca 30 minuter. Spreja in vatten i ugnen efter halva gräddningstiden. Låt brödet svalna. Dela i tre lager.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.