Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria äppelknyten

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Kaneldoftande och varma. Bättre kan det inte bli. Passa på att baka när tillgången på äpplen är god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk och fiberhusk. Låt svälla ca 10 minuter. Blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen kraftigt med elvisp eller köksmaskin. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Rör ihop fyllningen.
  4. Häll lite mjöl på bakbordet och knåda degen smidig. Kavla eller platta ut degen till en några millimeter tunn platta. Ta ut runda kakor med en kopp eller liten skål. Lägg varje degkaka i en muffinsform. Fyll med några bitar skalat äpple och en klick fyllning. Sno ihop degen till en knyte.
  5. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.