Spröda blåbärssnitt med sylt i mitten förgyller vilket kakkalas som helst!
Gör inte urgröpningen i kakorna för djup, då har snitten en tendens att dela sig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjölmix med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör om och arbeta samman till en deg.
- Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del till en längd, lika lång som en plåt, ca 30x40 cm. Placera längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Platta till längderna lite lätt med handflatan. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och klicka med hjälp av en tesked ner sylt i fördjupningen.
- Grädda snitten i ugnens mitt 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
- Blanda florsocker och vatten. När kakorna svalnat något, ringla över glasyren. Medan kakorna fortfarande är varma skär du dem i snedställda bitar. Låt kallna.
Publicerat den
16 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar