Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria blåbärssnitt

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Spröda blåbärssnitt med sylt i mitten förgyller vilket kakkalas som helst! Gör inte urgröpningen i kakorna för djup, då har snitten en tendens att dela sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjölmix med bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten. Rör om och arbeta samman till en deg.
  3. Dela degen i två lika stora delar. Rulla varje del till en längd, lika lång som en plåt, ca 30x40 cm. Placera längderna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Platta till längderna lite lätt med handflatan. Gör en fördjupning i mitten på varje längd och klicka med hjälp av en tesked ner sylt i fördjupningen.
  5. Grädda snitten i ugnens mitt 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna lite.
  6. Blanda florsocker och vatten. När kakorna svalnat något, ringla över glasyren. Medan kakorna fortfarande är varma skär du dem i snedställda bitar. Låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.