Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria fröbullar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Smakrika bröd med frön och fibrer som gör magen glad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet och oljan. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjöl- och fröblandningen i degvätskan och blanda några minuter för hand eller i maskin. Degen ska vara kladdig. Låt degen svälla i 20 minuter.
  2. Forma platta bullar med oljade händer och lägg över på bakplåtspapper. Strössla över solrosfrön och bovetemjöl och låt bullarna jäsa under bakduk i 1½ timme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Grädda bullarna i 20 minuter. Låt fröbröden svalna helt innan de serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.