Kalljäst bröd blir alltid aromrikt och läckert.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke, häll på mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt, socker, salt, matfett i små klickar och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. Den här degen ska inte jäsa i bunken. Passa därför på att göra fyllningen innan utbakningen börjar.
- Fyllning:
Riv mandelmassan och rör den smidig med matfettet, tillsätt kardemumma.
- Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl. Dela den i tre delar. Forma varje del till en rund bulle. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 24 cm i diameter.
- Sporra eller skär med kniv ut 6 stycken trekanter. Lägg en klick fyllning vid basen på varje trekant. Rulla ihop och placera gifflarna på pappersklädd plåt med snibbarna ner.
Låt gifflarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
- Pensla dem med ägg och strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar