Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria kalasgifflar

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Kalljäst bröd blir alltid aromrikt och läckert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke, häll på mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
  3. Tillsätt, socker, salt, matfett i små klickar och det mesta av mjölet, spara lite till utbakning. Arbeta degen väl i maskin. Den här degen ska inte jäsa i bunken. Passa därför på att göra fyllningen innan utbakningen börjar.
  4. Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med matfettet, tillsätt kardemumma.
  5. Strö resten av mjölet på en arbetsbänk och knåda degen väl. Dela den i tre delar. Forma varje del till en rund bulle. Kavla ut varje bulle till en rund platta, ca 24 cm i diameter.
  6. Sporra eller skär med kniv ut 6 stycken trekanter. Lägg en klick fyllning vid basen på varje trekant. Rulla ihop och placera gifflarna på pappersklädd plåt med snibbarna ner. Låt gifflarna jäsa under bakduk i ca 2 timmar.
  7. Pensla dem med ägg och strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.