Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria petit fourer

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gudomligt goda små petit fourer fyllda med len citronkräm och toppade med spritsad grädde och bär/frukt. Du behöver formar eller en petit four-plåt till dessa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör samtliga ingredienser till kakorna i matberedare. Smöra formarna, pudra över med mjölmix eller kokosflingor. Tryck ut degen i formarna, ställ i kylen 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kallna.
  3. Häll citronsaften i en kastrull, tillsätt smöret i tärningar och hälften av sockret. Vispa resten av sockret med äggen. Koka upp citronblandningen. När den kokar, ta från plattan och vispa i äggröran. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
  4. Fördela i formarna, garnera med halverade jordgubbar, hallon eller skivad kiwi och spritsad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.