Gudomligt goda små petit fourer fyllda med len citronkräm och toppade med spritsad grädde och bär/frukt.
Du behöver formar eller en petit four-plåt till dessa.
Instruktioner
- Kör samtliga ingredienser till kakorna i matberedare. Smöra formarna, pudra över med mjölmix eller kokosflingor. Tryck ut degen i formarna, ställ i kylen 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kallna.
- Häll citronsaften i en kastrull, tillsätt smöret i tärningar och hälften av sockret. Vispa resten av sockret med äggen. Koka upp citronblandningen. När den kokar, ta från plattan och vispa i äggröran. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna.
- Fördela i formarna, garnera med halverade jordgubbar, hallon eller skivad kiwi och spritsad grädde.
Publicerat den
2 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar