Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfria pitabröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pitabröd är det perfekta picknickbrödet som går att fylla med det mesta: kyckling, grönsaker, falafel, halloumi, fårost eller vilken fyllning du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet och vispa ihop med honung, äggvita och olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem i degvätskan under kraftig omrörning med elvisp. Fortsätt att blanda någon minut. Låt degen jäsa i degbunken i ca 60 minuter.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla till bollar med mjölade händer, utan att knåda. Platta ut så att de blir knappt ½ cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i ca 30-40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Grädda i övre delen av ugnen i ca 12-15 minuter tills du anar en gyllene ton på ovansidan. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.