Pitabröd är det perfekta picknickbrödet som går att fylla med det mesta: kyckling, grönsaker, falafel, halloumi, fårost eller vilken fyllning du vill.
Instruktioner
- Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet och vispa ihop med honung, äggvita och olja. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner dem i degvätskan under kraftig omrörning med elvisp. Fortsätt att blanda någon minut. Låt degen jäsa i degbunken i ca 60 minuter.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 lika stora delar och rulla till bollar med mjölade händer, utan att knåda. Platta ut så att de blir knappt ½ cm tjocka och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i ca 30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda i övre delen av ugnen i ca 12-15 minuter tills du anar en gyllene ton på ovansidan. Låt svalna på galler.
Publicerat den
20 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar