Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad potatis

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika gott att laga av färsk som gammal potatis. En läcker vegorätt men också ett lite kul tillbehör till grillat kött och kyckling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275°.
  2. Skala eventuellt potatisen och skär den i tjocka skivor. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat.
  3. Pensla ovansidan med olja. Salta och peppra.
  4. Skala och pressa vitlöken. Hacka tomaterna.
  5. Blanda vitlök, tomater och basilika. Klicka det på potatisen. Strö över parmesanosten.
  6. Gratinera i mitten av ugnen ca 5 minuter. Garnera med lite extra basilika.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • lillakockan 28 april 2010

    Lät jättegott! Ska nog testa det till Valborg. Återkommer med omdöme sen.

  • lillakockan 3 maj 2010

    Potatisen blev jättegod och passade bra till kycklngen som vi grillade. Valde dock att göra på okokt potatis och ha dem inne i 30 minuter på 200¤. Tack för ett bra recept!

  • mmarabou 20 maj 2012

    Jättegott till grillat kött! Det här kommer vi laga igen, men då med mera \"röra\" eftersom den va så otroligt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.