Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med apelsin, kanel och ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En fantastiskt god gryta som passar lika bra en mörk höstdag som till middagen med vännerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och grovtärna löken och rotsakerna.
  2. Salta, peppra och bryn köttet runt om i stekpanna. Häll sedan över köttet i en gryta. Bryn även löken och rotsakerna och häll över dem i grytan. Skölj sedan ur pannan med rödvinet och höll även över det i grytan. Tillsätt buljongen, kryddorna och örterna. Låt småkoka under lock i ca 45 minuter.
  3. Tvätta apelsinen väl och riv av skalet (inte det vita). Tillsätt skalet och saften från apelsinen och låt det puttra vidare till köttet är mört. Tillsätt gärna lite smör på slutet samt smaka av med salt och peppar och lite röd vinbärsgelé. Om man tycker grytan är för simmig kan kan reda den med lite maizenamjöl.
  4. Servera med kokt potatis och röd vinbärsgelé och gärna nystekt skogssvamp.
  5. Det går även utmärkt att använda älgkött.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.