En kaka som ursprungligen kommer från sydstaterna.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Kakan: Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa 3 minuter till. Vänd ner potatismjölsblandningen i vitorna tillsammans med äggulorna.
- Häll smeten i en smord ugnsfast form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Baka kakan mitt i ugnen i 10 minuter. Låt den kallna på bakgaller.
- Fyllningen: Vispa grädden till hårt skum. Blanda färskost, socker och vaniljsocker. Vänd ner den vispade grädden och marshmallows i färskostblandningen och häll smeten över bottnen i bakformen. Täck över kakan och ställ den i kylskåpet tills nästa dag.
- Såsen: Blanda körsbär, citronsaft och ½ dl vatten i en liten kastrull. Koka upp. Rör ut maizenamjölet med resten av vattnet och red av såsen, som får sjuda 1 minut. Skär jordgubbarna i mindre bitar och rör ner dem i såsen. Servera kakan kall med ljummen sås.
Publicerat den
8 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar