Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med körsbärs- och jordgubbsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En kaka som ursprungligen kommer från sydstaterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Kakan: Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och vispa 3 minuter till. Vänd ner potatismjölsblandningen i vitorna tillsammans med äggulorna.
  2. Häll smeten i en smord ugnsfast form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter. Baka kakan mitt i ugnen i 10 minuter. Låt den kallna på bakgaller.
  3. Fyllningen: Vispa grädden till hårt skum. Blanda färskost, socker och vaniljsocker. Vänd ner den vispade grädden och marshmallows i färskostblandningen och häll smeten över bottnen i bakformen. Täck över kakan och ställ den i kylskåpet tills nästa dag.
  4. Såsen: Blanda körsbär, citronsaft och ½ dl vatten i en liten kastrull. Koka upp. Rör ut maizenamjölet med resten av vattnet och red av såsen, som får sjuda 1 minut. Skär jordgubbarna i mindre bitar och rör ner dem i såsen. Servera kakan kall med ljummen sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.