Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

 
  • Serverar: 45 portioner
Skriv ut

Kanelbullar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp det mesta av mjölet i en bakbunke, spara en deciliter till utbakningen.
  2. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula jästen över, alternativt lös den först i det fingervarma mjölken.
  3. Värm lite av mjölken och blanda med resterande kall mjölk till max 37 grader.
  4. Häll mjölken i bakskålen och arbeta tills degen börjar släppa kanterna på skålen. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk.
  5. Rör ihop socker, kanel och smör till fyllningen. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna. Låt jäsa i cirka 30 minuter
  6. Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö sedan på pärlsocker. Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.