Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelbullar

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret och häll i mjölken Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en degskål, häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjölet. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar. Lägg dem med snittytan upp i en bullform. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 7 minuter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.