Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kavlade kanelrutor - glutenfri

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En tunn, krispig kaka till sommarens fikabord. Byter du ut margarinet mot mjölkfritt så blir den även laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en smulig massa. Tillsätt det halva uppvispade ägget och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp medan ugnen blir varm.
  3. Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar till ungefär 3 mm tjocklek. Sporra rutor, gärna lite på snedden 4x6 mm stora, använd en pappmall.
  4. Pensla kakorna med ägg och strö på kanel och pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara torrt och svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.