Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokosformar - glutenfria

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Jättegoda, går bra att byta ut glutenmjölet mot vetemjöl!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Finfördela kylskåps­kallt smör eller margarin i en blandning av mjölmix och socker. När massan är smågrynig är det dags att tillsätta äggula och vatten, och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
  3. Vispa ägg och socker, och blanda med kokosflingorna. Ställ kokos-smeten åt sidan medan du sätter på ugnen och klär veckade bakformar med degen.
  4. Rulla ut degen något och dela upp den i 10 bitar. Tryck ut varje bit i en form och lägg 1/2 tsk hallonsylt i varje.
  5. Rör om i kokossmeten och klicka en des-sertsked i varje form. Grädda på mittfalsen i ugnen i 15 minuter. Låt kakorna kallna något innan du stjälper upp dem på galler och låter dem svalna helt.
  6. Kokosformarna går bra att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.