Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonbröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Busenkelt att göra. Ett saftigt mörkt bröd som lämpar sig för alla sorters pålägg inte minst med messmör och en god ost ovanpå

Ingredienser

Instruktioner

- Sätt på ugnen på 200 grader. - Blanda alla ingredienserna i en bunke och rör ihop till en smet. OBS Ej knådning! - Häll upp smeten i två avlånga, smorda bakformar. Ingen jäsning innan gräddningen! - Sätt in formarna i ugnen som skall ha kommit upp till 200 grader och grädda bröden i 1,5 tim. - Efter ca 30 min, täck bröden med ett bakplåtspapper - När bröden är klara pensla dem omedelbart du tagit ut dem ur ugnen med varmt vatten. För den som tycker om det kan ta några droppar sirap i det varma vattnet Bli inte rädd, för brödet blir nästan svart på ytan och skall så bli.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lena 30 september 2009

    Hejsan! Har prov bakat dessa idag och ble godkänd... Tyckte nästan att de var i torraste laget... Så det blir en tre. Mvh Lena

  • Annamarleen 15 januari 2014

    Det absolut saftigaste brödet jag ätit! Har gjort 6 st under jul å inget va torrt. Tog nog 2 koppar lingonsylt å lät dem inte vara fullt så länge i ugnen som 1.5 timma men inte långt därifrån. Jag kollade dem kanske när det va 10 min kvar å tog ut dem. UNDERBART goda som gick hem av alla som smakade!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.