Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerat grillspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar till ditt favoritkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär valfritt kött i 2X2 cm stora köttbitar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Knyt ihop påsarna och masera in marinaden i köttet så att alla delar får marinad på sig. Låt ligga minst en timma (i rumstemperatur om det är en timma, i kylskåp om det blir mer).
  2. Om du anväder trägrillspett; låt dem ligga i blöt den timma köttet marineras så bränns de inte så lätt.
  3. Trä upp köttet på grillspetten. Låt gärna bli att blanda olika sorters kött. Det är lättare att få hela grillspettet färdigt samtidigt då. Det samma gäller grönsaksgrillspett. Det kanske inte ser lika trevligt ut men det blir definivit godare att äta.
  4. Grilla spetten på en ordentligt varm grill. Tänk på att både kyckling och fläskkött ska vara genomstekt men inte torrt.
  5. Servera med goda röror, ljummen potatissallad och en blandsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.