En saftig äppelkaka som smakar gott med vispad grädde till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Smörj och mjöla en rund form, ca 25 cm i diameter med avtagbara kanter.
- Rör smör och socker vitt och poröst.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
- Tillsätt citronskalet.
- Blanda samman bakpulvret med vetemjölet och sikta ner.
- Rör varsamt smeten slät och bred ut hälften av smeten i formen.
- Skär äpplena i tärningar. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten. Strö över sockret, kanelen och kardemumman. Täck med resten av smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
- Sikta lite florsocker över den kalla kakan vid servering. Servera lättvispad grädde till.
- Hoppas att det smakar gott!
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar