Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En saftig äppelkaka som smakar gott med vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Smörj och mjöla en rund form, ca 25 cm i diameter med avtagbara kanter.
  3. Rör smör och socker vitt och poröst.
  4. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
  5. Tillsätt citronskalet.
  6. Blanda samman bakpulvret med vetemjölet och sikta ner.
  7. Rör varsamt smeten slät och bred ut hälften av smeten i formen.
  8. Skär äpplena i tärningar. Fördela äppelbitarna jämnt över smeten. Strö över sockret, kanelen och kardemumman. Täck med resten av smeten.
  9. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
  10. Sikta lite florsocker över den kalla kakan vid servering. Servera lättvispad grädde till.
  11. Hoppas att det smakar gott!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.