Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivettes con tagliatelle verde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Italien lagas den här rätten på kalv, men det går minst lika bra med fläskfile, som är både billigare och lättare att få tag på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: Istället för tandpetare, bryt spaghetti i bitar, inte den allra tunnasteoch fäst med dem, så slipper du kladd och spaghettin blir ju mjuk och går att äta.
  2. Sätt på vatten till nudlarna i en stor kastrull. Putsa filéerna fri från fett och hinnor. Dela dem i 16 lika stora delar. Ställ varje bit på högkant och platta ut till lövtunna små schnitzlar. Mjukrör pastejen och smaksätt den med skinkan, salvian, konjaken och fyra kryddor.
  3. Klicka ut röran på köttet och fäst med tandpetare till små rullader. Krydda med salt och peppar och bryn dem runt om i lite smör. Späd med konjaken och buljongtärningen samt vattnet och smaksätt med sojan. Låt sjuda under lock 2-3 minuter.
  4. Koka under tiden nudlarna eller makaronerna enligt anvisningar på paketet.
  5. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Täck sedan över så att de behåller värmen.
  6. Rör ut arrowroten med portvin eller madeiran och vispa ner redningen i buljongen under uppkok. Smaka av och sila såsen samt vispa i 1-2 msk kallt smör. Lägg upp allt och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.