I Italien lagas den här rätten på kalv, men det går minst lika bra med fläskfile, som är både billigare och lättare att få tag på.
Instruktioner
- Tips: Istället för tandpetare, bryt spaghetti i bitar, inte den allra tunnasteoch fäst med dem, så slipper du kladd och spaghettin blir ju mjuk och går att äta.
- Sätt på vatten till nudlarna i en stor kastrull. Putsa filéerna fri från fett och hinnor. Dela dem i 16 lika stora delar. Ställ varje bit på högkant och platta ut till lövtunna små schnitzlar. Mjukrör pastejen och smaksätt den med skinkan, salvian, konjaken och fyra kryddor.
- Klicka ut röran på köttet och fäst med tandpetare till små rullader. Krydda med salt och peppar och bryn dem runt om i lite smör. Späd med konjaken och buljongtärningen samt vattnet och smaksätt med sojan. Låt sjuda under lock 2-3 minuter.
- Koka under tiden nudlarna eller makaronerna enligt anvisningar på paketet.
- Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Täck sedan över så att de behåller värmen.
- Rör ut arrowroten med portvin eller madeiran och vispa ner redningen i buljongen under uppkok. Smaka av och sila såsen samt vispa i 1-2 msk kallt smör. Lägg upp allt och servera genast.
Publicerat den
5 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar