Gott att bara äta med lite bröd som tapas. Paprikan mâste göras en dag i förväg!
Instruktioner
- Paprikan ska ungsbakas i 150-175º värme. Lägg paprikan som den är (med stjälk och kärnhus) direkt pâ en plât eller en skâl i ugnen. Behöver inget fett eller liknande i botten. Paprikan kommer att tillagas i sitt eget spad!
Ugnsbaka i ugnen tills paprikan har blivit svart i skalet eller när den med sticka känns mjuk. Tar ungefär en timme.
- Lât paprikan kallna till dagen efter gärna i en kastrull med locket pâ. När paprikan är kall kan man med händerna ta bort kärnhus och dra bort det tunna skalet. Paprika köttet skärs eller rivs sedan i strimmlor.
- Skiva löken och vitlöken (obs! ingen vitlökspress i det spanska köket!) Värm lite olivolja i en liten stekpanna och fräs löken och vitlöken lite mjuk i oljan. Häll över paprikan och salta och tillsätt vinäger efter smak. Hacka ägget och strö över.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar