Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott att bara äta med lite bröd som tapas. Paprikan mâste göras en dag i förväg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Paprikan ska ungsbakas i 150-175º värme. Lägg paprikan som den är (med stjälk och kärnhus) direkt pâ en plât eller en skâl i ugnen. Behöver inget fett eller liknande i botten. Paprikan kommer att tillagas i sitt eget spad! Ugnsbaka i ugnen tills paprikan har blivit svart i skalet eller när den med sticka känns mjuk. Tar ungefär en timme.
  2. Lât paprikan kallna till dagen efter gärna i en kastrull med locket pâ. När paprikan är kall kan man med händerna ta bort kärnhus och dra bort det tunna skalet. Paprika köttet skärs eller rivs sedan i strimmlor.
  3. Skiva löken och vitlöken (obs! ingen vitlökspress i det spanska köket!) Värm lite olivolja i en liten stekpanna och fräs löken och vitlöken lite mjuk i oljan. Häll över paprikan och salta och tillsätt vinäger efter smak. Hacka ägget och strö över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.