Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pekanpaj, glutenfri

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Riktigt söt, ljuvligt kladdig och krämig är denna amerikanska klassiker. Servera gärna med lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg: Blanda samtliga ingredienser till pajdegen och knåda ihop till en boll. Degen bli ganska torr och kompakt. Tryck ut den i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter.
  3. Fyllning: Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de börjar dofta, låt dem inte brännas! Smält smöret och blanda i sirap, socker, mjölmix och salt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda sedan i nötterna så att de täck ordentligt av smeten.
  4. Fyll pajskalet med nötblandningen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.