Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piroger

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Jag gillar piroger. Perfekta till mellanmål eller till utflykten oavsett årstid. Goda att äta varma som kalla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Degen Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt ägg, salt och mjölk och arbeta ihop till en elastisk deg. Låt vila i kyl.
  3. Fyllningen Hacka lök och vitlök och bryn i en stekpanna. Bryn köttfärsen. Blanda lök, färs och kryddor, låt svalna. Rör ner äggen.
  4. Kavla ut degen ca ½ cm tjock och tag ut rundlar, ca 12 cm i diameter. Lägg ca 4 msk fyllning på varje rundel och tryck ihop till en pirog. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem ca 15 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.