Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Proteinrika brödbullar

 
Skriv ut

Halvgrova och saftiga bröd. Vill du ha det grövre kan du byta ut lite utav vetemjölet mot vetekli, eller tvärtom ifall du vill ha det ljusare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna. Mal dem tillsammans med bönorna till en smet i en matmixer. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet, häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt).
  2. Häll degspadet över jästen och rör om tills jästen smälter. Tillstätt socker, salt, bönor, linser, vetekli, sojamjöl och till sist vetemjölet, lite åt gången så att det inte blir för mycket. Tillsätt mer vetemjöl om så behövs.
  3. Låt degen jäsa till dubbel storlek (30-40 min). Baka ut till bullar och lägg på två plåtar.
  4. Sätt på ugnen på 225 grader.
  5. Låt jäsa i 30-40 minuter och grädda dem mitt i ugnen i cirka tio minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.