Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quinoaburgare med créme på soltorkade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova att göra dessa underbart goda burgare, de mest skeptiska mot vegetariskt mat kommer att bli överraskade hur smarriga de är! Burgarna är perfekta att göra på quinoarester och crémen med soltorkade tomater funkar som tillbehör till allt möjligt. Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja. Blanda ner spenaten och låt fräsa med tills den mjuknat. Häll över allt i en skål. Häll av spadet från kikärterna och skölj.
  2. Mixa fint i en matberedare. Skrapa ner i lök- och spenatskålen. Blanda även ner kokt quinoa, majsstärkelse, salt och peppar. Forma till fyra biffar och stek dem gyllene i olivolja.
  3. Créme på soltorkade tomater: Häll av spadet från kikärterna och skölj. Mixa ihop med hackade soltorkade tomater, vatten, riven vitlöksklyfta, salt och peppar.
  4. Potatisklyftor: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Skär potatisarna i klyftor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta potatisklyftorna i 15-20 minuter, eller tills de har fått fint med färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.