- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Varma, nybakta scones slår det mesta en sen söndagsmorgon. Goda även för oss som inte behöver äta glutenfritt.
Det ser gott ut om man penslar med lite ägg istället för att pudra över mjöl innan de åker in i ugnen.
Instruktioner
- Ta lite av mjölmixen åt sidan till utbaket
- Blanda alla torra ingredienser
Blanda i smöret/margarinet
Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop allt
- Det blir en hyfsat trevlig konsistens att arbeta med, lite beroende av vilken mjölmix man använder. Lägg degen på ett bakplåtspapper och platta till så den blir jämntjock 1-2 cm. Skåra, nagga och pudra lite mjöl över.
- Grädda 10 minuter i 250 grader i mitten av ugnen, gärna någon extra minut om det behövs för färgens skull.
Låt svalna något längre än man gör med 'vanliga' scones, innan ni skär upp
Servera nybakta - det är då de är som godast
Publicerat den
17 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mjöl mäts i Centiliter, Deciliter och Liter.
Osv. Jag har ingen våg eller något sådant.
Det är rätt vanligt att man väger glutenfritt mjöl hellre än mäter. Eftersom det inte fungerar exakt som vanligt mjöl är proportionerna viktigare och det är mycket lättare att få det bra så här. Har du ingen våg är det enkelt att använda t.ex. någon av Sempers mjölmixer som finns förpackade i just 500g-kartonger.
Det är väll ingen som vill ha glutenfritt? Är man inte lite korkad då?
Tja, det beror väl på hur man ser det, men korkad tycker jag inte är bästa beskrivningen. Fler och fler äter det för att de tycker de mår bättre av glutenfritt. Dottern har inget val utan måste hålla sig glutenfri. Själv är jag bara glad att jag hittat ett recept som vi verkligen tycker om, allihop. Det är i princip enda chansen vi har att äta nybakat bröd här hemma.