Verkligen en kanonbra överraskning för sin glutenintoleranta vän, eftersom att de annars alltid får äta tacos-chips eller hårt bröd!
Instruktioner
- Blanda fiberhusken med vattnet och låt det stå i 10 minuter.
- Blanda mjölmixen, salt och bakpulver i en bunke och arbeta in fettet väl i mjölet. Tillsätt huskvattnet och knåda tills degen är mjuk och elastisk. Använd gärna matberedare. (Ibland behövs det lite mer mjölmix beroende på mixen.)
- Forma till 8 runda bollar. Kavla sedan ut dem på ett mjölat bakbord till tunna brödkakor, ca 20 cm i diameter.
- Stek sedan bröden, ett i taget, i en varm torr stekpanna på spisen. 1-2 minuter på varje sida på medelvärme.
Det bildas blåsor när man steker, men det är inget att oroa sig för.
Efter stekningen virar du in bröden i en handduk och då trycks blåsorna ner. Handduken placerar du sedan i en plastpåse för att bröden ska bli mjuka och vikbara.
- Tillsist kan du borsta bort det lösa bröd som finns kvar på bröden.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Här har du ett gott recept på tortillasbröd jag brukar göra till Jim,ska försöka fixa fler så fort jag hinner,har dom i min recept pärm/kram
Min son har verkligen saknat mjuka skal sen han fick gluten i sep förra året. Ikväll har vi mumsat mjuka igen,vilken succe!! Tack
Blev lyckade bröd, tackar !