Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Teriyakikryddat ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ge måltiden extra glöd med denna ingefärsdoftande rätt. Servera den tillsammans med grillad fisk eller kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka vitlök, ingefära och paprika. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt vitlök och ingefära och bryn i en minut. Tillsätt paprikan och bryn ytterligare 1 minut. Rör ner ris och buljong och koka upp. Täck över med lock och sätt ner värmen.
  2. Låt riset sjuda tills vattnet har absorberats av riset, ca 40 minuter. Blanda soja, farinsocker och chilifrukt väl i en skål. Tillsätt sojablandningen till riset och sjud upp under omrörning i ca 1 minut.
  3. Lägg upp riset på ett serveringsfat och strö över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.