Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunnbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Vad är bättre än ett snabblagat tunnbröd som serveras rykande varmt från plattan med lite smör!?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt i en bunke. Lägg upp en hög med mjöl. Ta en stor matsked deg o forma lite rund. Lägg i mjölet- kavla o vrid 45 grader vid varje kavling. Nagga med gaffel eller använd kruskavel.
  2. Värm stekplåt eller plattan, värme 4 av 6.
  3. Vänd av det överflödiga mjölet eller använd pensel. Grädda i torr panna eller på plattan tills små bubblor syns på brödet ca 45 sek och vänd.
  4. Lägg första brödet på bakduk o en tallrik. Vänd över resten av duken över brödet. Låt bröden ligga på varandra för att hålla värmen under bakduken.
  5. Serveras varma med smör och ev ost och rulla ihop! Njut!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Limparion 20 januari 2009

    Supergoda! Gick också utmärkt att frysa och sen tina och värma i micron!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.