Ljuvligt gott med hembakat mjukt tunnbröd.
Instruktioner
- Ugn 275º.
Värm vatten och fett till 37º och rör ut jästen med degspadet.
- Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 45–50 minuter.
- Tillsätt ytterligare mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen innan du skrapar ned den på arbetsbordet.
- Knåda degen och dela den i åtta bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor, ca 18 cm i diameter, först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.
- Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt, ca 3 minuter. Trava brödkakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden kan frysas.
Publicerat den
4 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jag funderar på om man kan använda vanligt mjöl?
Hej jag undrar hur det blir om man andvänder vanlig mjöl? mvh zanette