Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska piroger

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, salt och mesta delen av mjölet. Arbeta degen smidig, tillsätt mjöl efter hand om det behövs. Låt jäsa under fuktig bakduk 30 min. Skala och hacka löken, fräs den i oljan tillsammans med svampen tills den mjuknar, men inte brynts. Blanda alla ingredienser till fyllningen och smaksätt med sojasåsen. Arbeta degen lätt i bunken och ta upp på bakbord. Dela i 16 delar och kavla ut varje del till en ca 20 cm lång rektangel eller cirkel. Lägg biten på en smord plåt och lägg på fyllningen. Vik ihop pirogen och pensla underdelen. Sätt ugnen på 200 grader och låt pirogerna jäsa tills ugnen blir varm. Sätt in i ugnen. Efter 5 minuter är de klara.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.