Glutenfria kesellascones

Här är fettet utbytt mot kesella, vilket ger en saftig brödkaka som visserligen blir mer kompakt men nyttigare.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: glutenfria, scones, kesella

Ingredienser

1 ½ dl glutenfri mjölmix med fibrer
½ dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl kesella 1%
½-1 dl vatten

Betyg (0 röster)
Visningar:
1081
Sparat:
28

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda mjölmixer, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt kesella och vatten. Rör snabbt ihop till en deg. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper.

Platta ut den kladdiga degen med mjölad hand eller sked till en rund kaka. Skåra kakan korsvis med en mjölad kniv.

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

LIKNANDE RECEPT

Glutenfria recept
Olagligt goda f..
av FettFia
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Kokosbollar
av MrsC
över 2 månader
Schweiziska cho
av mrsmama
över 2 månader
Påskmoussetårta..
över 2 månader
Jobbets choklad
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT