Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och räkpytt med örtkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Många goda grönsaker får samsas med lax och räkor - en riktig festrätt! Man kan steka alla grönsakerna i ugnen, men stek dem kortare tid än potatisen. Du kan byta ut den färska laxen mot gravad eller rimmad. Då behöver du inte salta den efter stekningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna potatisen, blanda med hälften av oljan på en plåt med bakplåtspapper och stek potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Salta och peppra.
  3. Blanda alla ingredienser till örtkrämen och ställ såsen kallt fram till servering.
  4. Skala räkorna, Hacka fänkål, lök och paprikor. Fräs i olja ca 3 minuter, lägg upp på en tallrik. Stek laxtärningarna 3-5 minuter och salta lätt. Blanda grönsaker, lax och räkor med potatisen direkt på plåten. Ringla över citronsaften. Låt plåten stå mitt i ugnen ca 3 minuter.
  5. Lägg upp pytten på varma tallrikar och garnera med rivet citronskal och servera med cornichoner och syltlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.