Många goda grönsaker får samsas med lax och räkor - en riktig festrätt!
Man kan steka alla grönsakerna i ugnen, men stek dem kortare tid än potatisen. Du kan byta ut den färska laxen mot gravad eller rimmad. Då behöver du inte salta den efter stekningen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tärna potatisen, blanda med hälften av oljan på en plåt med bakplåtspapper och stek potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Salta och peppra.
- Blanda alla ingredienser till örtkrämen och ställ såsen kallt fram till servering.
- Skala räkorna, Hacka fänkål, lök och paprikor. Fräs i olja ca 3 minuter, lägg upp på en tallrik. Stek laxtärningarna 3-5 minuter och salta lätt. Blanda grönsaker, lax och räkor med potatisen direkt på plåten. Ringla över citronsaften. Låt plåten stå mitt i ugnen ca 3 minuter.
- Lägg upp pytten på varma tallrikar och garnera med rivet citronskal och servera med cornichoner och syltlök.
Publicerat den
23 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar