Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri kalasrulltårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Rulltårtor är sagolikt goda och väldigt snabbakade. Inte konstigt att de är så populära! Denna rulltårta har en härlig kombination av kokos och jordgubbar. Går utmärkt att frysa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokosflingor, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, rör om och häll upp i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter, prova med en sticka att kakan känns torr.
  3. Strö kokosflingor över kakan. Stjälp upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort gräddningspapperet. Låt den svalna med långpannan som tyngd.
  4. Vispa grädden. Snoppa och skiva jordgubbarna. Fördela grädden och jordgubbarna över bottnen. Rulla ihop från långsidan och skär i bitar vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.