Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott-i-gott-gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär i munsbitar. Blanda med sojan. Låt marinera i minst 20 min upp till en timme. Rör om ordentligt i burken med kokosmjölk. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och hälften av fisksåsen. Rör ner en tredjedel av köttet i taget och låt koka upp mellan. Slå på en skvätt vatten om det behövs för att täcka. Blanda även i strimlad paprika. Låt puttra under lock i ungefär 10 minuter tills köttet är mört. Blanda ner resten av fisksåsen, limeblad, socker och pressad lime. Blanda i haricort verts. Tillsätt den sista kokosgrädden. Rör ner koriandern. Koka upp. Red ev. med maizena redning.
  2. Servera med jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ceciliga 16 februari 2011

    Gjorde denna härom dagen och den blev verkligen fantastiskt god! Bytte dock ut grönsakerna och hade ingen limesaft. En sak jag reagerade på i receptet var att det står limeskal under ingredienser och limeblad i beskrivningen. Jag hade limeblad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.